02 401 1411

00 800 24466 247

info@aigon.be

20th & 21st Floor Bastion Tower
Marsveldplein 5
1050 Brussel

Directe offerte

Fabrikanten

De laatste tijd hebben de hard disken een duizelingwekkende evolutie ondergaan. Niet alleen betreft het ontwerp, maar ook de opslag capaciteit, snelheid van de data toegang en de transfer daarvan, ect. Iedere fabrikant heeft verschillende “families” o modellen al gelang verbeteringen op de markt komen.

Om de data recovery uit te kunnen voeren met totale garantie ontwikkelt AIGON zich paralel aan de markt ontwikkeling, door de nieuwtjes uit de opslagmedia industrie te onderzoeken.

Omdat wij de werking van alle opslagmedia kennen zijn wij is staat de data terug te winnen van iedere fabrikant, model zelfs van alle series. Hier een kort overzicht van de belangrijkste fabrikanten.

MAXTOR: Maxtor is een van de oudste fabrikanten van hard disken, opgericht in 1982. Na moeilijke tijden in de jaren 90 werdt in 2001 Quantum opgekocht en sinsdien waren zij de grootste fabrikant. In 2006 werden zij opgekocht door hun grootste concurent: Seagate.

Produceerde schijven van 3,5” IDE, SATA en een serie SCSI, de Atlas.

SEAGATE: Seagate is traditioneel de numer 1 fabrikant van hard disken, opgericht in 1970. In 1980 brachten hun de eerste comerciele harde schijf van 5,25 inch op de markt. 2006 was hét jaar van Seagate: het tijdschrift Forbes benoemde hun tot “bedrijf van het jaar 2006”. Een harde schijf van 750GB werdt op de markt gebracht (de eerste harde schijf voor PC’s van 3,5 inch met een techniek van rechtstanding lezen/ schrijven) en de overname van Maxtor werd voltooid, een van hun voornaamste concurrerenten. Naast hard disken is Seagate ook leverancier van lees en schrijf onderdelen.

Produceert schijven IDE, SCSI en SATA.

IBM: Terwijl Seagate claimt de eerste fabrikant van de harde schijf voor PC’s te zijn, was het IBM die de eerste harde schijf heeft uitgevonden, 50 jaar terug, de RAMAC. Dit was de eerste harde schijf van de geschiedenis, bestaande uit 50 schijven van 24 inch diameter en 100 inch schrijf oppervlak. IBM is protagonist in een aantal belangrijke momenten van de geschiedenis van de harde schijf; in 1980 presenteerde hun de eerste harde schijf met 1 gigabyte, in 1996 lukte het hun om duizend miljoen bits per inch op een schijf op te slaan, in 1998 brachten zij de microdrive op de markt, de kleinste harde schijf op dat moment, ect.

IBM storage was een van de grootste leveranciers van harde schijf onderdelen, tot dat IBM deze afdeling in 2003 aan Hitachi verkocht.

Produceerde schijven IDE en SCSI.

WESTERN DIGITAL: Hoewel ze opgericht zijn in 1970 is Western Digital in 1988 pas begonnen met het fabriceren van hard disken, nadat ze een deal sloten voor hard disken met Tandon Corporation. Behalve de productie van hard disken doen zij ook de productie van elektronische componenten voor allerlei technische applicaties zoals controllers en grafische kaarten. Deze laatste divisie is een aantal jaar geleden aan Philips verkocht en is het bedrijf zich uitsluitend gaan richten op het produceren van hard disken. Eerst in samenwerking met IBM die de componenten leverde maar al gauw begonnen ze deze componenten ook zelf te maken.

Vandaag de dag fabriceren zij schijven IDE en SATA, na een mislukte poging om ook SCSI op de markt te brengen.

SAMSUNG: Staat bekend om hun monitoren en de RAM geheugen. Fabriceren snelle en betrouwbare  hard disken tegen een lage prijs. Het is een groot en economisch gezond bedrijf in voortdurende groei. Samsung is een van de belangrijkste fabrikanten van memory cards en zetten zich momenteel in op SSD, een harde schijf zonder mechanische onderdelen.

Produceert schijven IDE, SCSI en SATA.

QUANTUM: Was lange tijd leverancier nummer drie van de wereld en genoot van een goede reputatie, totdat zij werden overgenomen door Maxtor in 2001.

Produceerde schijven IDE en SCSI.

HITACHI: Deze japanse fabrikant creërde Hitachi GST (Global Storage Technologies) na de overname van de storage divisie van IBM. Voorheen produceerde zij alleen hard disken voor laptops, vandaag de dag maken zij voornamelijk 1” (microdrive), 1.8”, 2.5” en 3.5”.

Produceren schijven IDE, SCSI en SATA.

TOSHIBA: Japans bedrijf gewijt aan de productie van electronische opslagmedia. In 2004 brachten zij de eerste harde schijf van 0,85 inch op de markt, met 2Gb capaciteet op slechts één plaat. Een jaar later lanceerde zij de eerste schijf met magnetische loodrechte schrijftechniek. Zij hebben nooit 3,5 inch schijven geproduceert, alleen laptop schijven, waar hun overigs patent op hebben.

laptop schijven, waar hun overigs patent op hebben. Produceert IDE en SATA schijven .

ALPS ELECTRIC DRIVES: Produceert vandaag de dag alleen nog maar componenten voor PC's.

CONNER Peripherals: Werd opgericht in de jaren 80 door Finis Conner die bij Seagate wegging. Het bedrijf groeide erg snel en werd in 1995 overgenomen door datzelfde Seagate.

FUJITSU: Japans bedrijf opgericht in 1935. Fabriceert hard disken 2,5 IDE en SATA en 3,5 SCSI. Voorheen fabriceerden zij ook 3,5 IDE tot aan 40GB.

JTS: Dit bedrijf werd in 1994 in de Verenigde Staten opgericht door Conner en enkele ex-IBM medewerkers. De productie vond plaats in India, maar het bedrijf sloot de deuren in 1998.

KALOK: De voorloper van JTS.

MICROPOLIS: Een kleine Amerikaanse fabrikant,die lange tijd hard disken heeft geproduceerd, maar in november 1997 met deze productie is gestopt.

MINISCRIBE: Was in de jaren 80 een van de grootste hard disken leveranciers, maar is na een faillissement door Maxtor overgenomen.

NEC: Heeft in 1998 een overeenkomst getekent met IBM om loor hun hard disken te gaan produceren.

AD-TRON: Bedrijf opgericht in 1985. Onlangs heeft Adtron aangekondigd een Solid State Drive van 160GB, versie IDE en SATA op de markt te brengen.

EXCELSTOR:Bedrijf opgericht in 2001.

AIGON - Data Recovery
Tips voor het voorkomen van data verlies